Obiekt pomyślnie zmodyfikowany

Перелік документів для кандидатів бажаючих навчатися на умовах, які забов'язують громадян Польщі

  1. Підписаний кандидатом формуляр (потрібно роздрукувати з інтернет реєстраці кандидатів);;
  2. заява про прийняття іноземця на навчання на умовах що зобов'язують польських громадян;
  3. копія документу, що надає право навчатися на умовах, які забов'язують громадян Польщі (наприклад, Карта Поляка, Карта постійного проживання і т.д.));
  4. атестат, виданий за кордоном, що дає право до прийняття на вище навчання в державі, в системі освіти якої діє установа, видаюча свідоцтво, визнаним (напр. апостиль) – на підставі положень про нострифікацію свідоцтв – за рівноцінну атестату зрілості, виданому в Польській Республіці;
  5. Диплом про закінчення вищої освіти, отриманий в Польщі або легалізований чи перев'язаний апостиль диплому або інший документ про закінчення вузу за кордоном, що дає право на початок навчання другого ступеня в державі, в якій був виданий, визнаний за рівноважний з відповідним польським дипломом про закінчення навчання першого ступеня, згідно з положеннями у справі нострифікації дипломів про закінчення вищої світи, отриманої за кордоном, за вийнятком звільнення на підставі цих положень з нострифікації, або визнаний, на підставі міжнародної угоди, за рівноважний з відповідним польським дипломом про закінчення навчання першого ступеня або за той, що дає право на початок навчання другого ступеня в Польській Республіці. УВАГА! Виключно для кандидатів на навчання II ступеня!
  6. медична довідка, яка засвідчує відсутність протипоказань для навчання за вибраним напрямком і формою;;
  7. страховий поліс на випадок хвороби або наслідків нещасних випадків на період навчання в Польщі, або Європейська карта медичного страхування, або заява про вступ до страхування в Національному Фонді Здоров'я є невідкладною після початку навчання;;
  8. Документ, підтверджуючий знання польської мови. Таким документом є:
    1. 8.1. закінчений річний підготовчий курс для покращення польської мови в закладах, визначених через відповідного міністра у справах шкільної вищої справи, званої далі "міністром", або
    2. 8.2. свідоцтво, диплом або інший документ, підтверджуючий закінчення за кордоном середньої школи, в якій заняття супроводжувалися польською мовою, або
    3. 8.3. сертифікат знання польської мови виданий Державною Сертифікаційною Комісією як посвідчення знання польської мови як іноземної, або
    4. підтвердження приймаючого вузу, що їх підготовка а також ступінь знання польської мови дозволяють розпочати навчання польською мовою на підставі:
      • участі в мовній школі, організованій Опольським університетом;
      • кваліфікаційної розмови з польської мови (розмову проведе рекрутаційна комісія в Адаптаційний день 29.09.2017 р.);
      • Увага!  Документ, підтверджуючий знання польської мови не вимагається від кандидатів, котрі бажають навчатися на англомовних факультетах або на факультеті "Польська мова выд підстав з німецькою".

  9. копія закордонного паспорта;
  10.  дві фотокартки (формат 35x45 мм) а також електронна фотографія в системі інтернет реєстрації кандидатів;
  11. дві підписані через абітурієнта угоди;
  12. заява-прохання про надання місця проживання в гуртожитку - якщо потрібне;
  13. pзаява-прохання про виставлення запрошення для вироблення візи - якщо потрібне;
  14. заява батьків/юридичних опікунів у зв'язку з початком навчання неповнолітньої особи. УВАГА! Стосується тільки кандидатів на навчання, які на момент початку навчання не будуть мати 18 років 

УВАГА!
Всі необхідні документи, складені іноземною мовою, мають бути перекладені на польську мову через присяжного перекладача або нотаріуса.


Зміст: